dilluns, 3 d’abril de 2017


Josep Renalias - Treball propi


FARINERA DEL SINDICAT DE CERVERALa farinera del sindicat de Cervera i el seu conjunt de construccions agràries son edificis d’estil Noucentista, projectades per l’arquitecte Cèsar Martinell entre l’any 1920 i 1922, deixeble d’Antoni Gaudí.

El sindicat de Cervera en els seus inicis el seu emplaçament estava situat a la perifèria de la població, al peu de la via ferroviària amb parada inaugurada el 1860 i on tal com el seu nom diu es molia farina.

L'edifici principal està format per tres cossos o volums en forma d'u adaptant-se a la forma irregular de la parcel·la i organitzant un pati de forma trapezoïdal. El cos nord o magatzem de blat està format a més per una planta soterrània. La torre, coneguda amb el nom de Torre del Treball, forma part de la trilogia de les torres de Cervera i estableix un diàleg amb la Torre de la Fe o campanar de l'església i la Torre de la Ciència o torres de la Universitat.
La construcció està declarada en el registre de Béns Culturals d'Interès Nacional del patrimoni català amb l'identificador 1976-MH IPAC:20872 i en el registre de Béns d'Interès Cultural del patrimoni espanyol amb el codi RI-51-0010776.(En la imatge de la presentació del Josep Renailas es pot observar la façana del Sindicat i la torre que estava formada per tres plantes: la mes alta era on hi havia cinc sitges per al blat, la de damunt era el dipòsit d’aigua i després la punxa era on es posava foc per avisar als socis dels pobles més propers que hi havia reunió del Sindicat.)Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

EL NOUCENTISME Moviment cultural i polític al servei de la burgesia catalana nacionalista i conservadora (és un moviment eminentment...